agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Bananowiec 2

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bananowiec smakuje rewelacyjnie

Bananowiec 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bananowiec 2

 

  • 1/2 filiżanka margaryny
  • 1 filiżanka cukru
  • 2 jajka
  • 1 filiżanka dojrzałych bananów, rozgniecionych widelcem (240g)
  • 1 łyżeczka sok z cytryny
  • 2 filiżanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1 filiżanka cukru
  • 1/3 filiżanki wody
  • 1 1/2 filiżanki bananów pokrojonych w plastry lub na kawałki (300g)
  • galaretka pomarańczowa 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Bananowiec 2
Przygotować niezbędne składniki do ciasta. Margarynę włożyć do miski zmiksować ją z cukrem, połączyć ze sparzonymi jajkami, miksować do momentu aż masa będzie jasna, jednolita i delikatna. Dodać mąkę i wymieszać. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej blachy i wstawić do pieczenia do temperatury około 180-190 stopni C. i piec około 50. Uchylić piekarnik i wyjąć biszkopt z piekarnika. Ostudzić biszkopt. W garnku rozpuść cukier i wstaw na mały ogień, mieszając od czasu do czasu, aż się zarumieni. Dodaj wodę pomalutku wlewając na brzegach, mieszając aby rozpuścić cukier. Dodaj banany i gotuj, aż będą miękkie. Wyłóż sos bananowy na ciasto. Na wierzch poukładać banany pokrojone w plasterki. Przygotować według przepisu podanego na opakowaniu galaretkę pomarańczową lub cytrynową, ostudzić ją i wylać na wierzch ciasta.
Bananowiec 2
Pyszny bananowiec idealny na każdą okazję
Bananowiec 2
tak powstawał pyszny bananowiec - polecam
Bananowiec 2
Ciasto bardzo szybko się robi, wystarczy kilkanaście minut i gotowe.
Bananowiec 2
to już efekt końcowy mojego pysznego ciasta

Tagi:

jajko jajka