Sposób przygotowania:
Bananowiec 2
Przygotować niezbędne składniki do ciasta. Margarynę włożyć do miski zmiksować ją z cukrem, połączyć ze sparzonymi jajkami, miksować do momentu aż masa będzie jasna, jednolita i delikatna. Dodać mąkę i wymieszać. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej blachy i wstawić do pieczenia do temperatury około 180-190 stopni C. i piec około 50. Uchylić piekarnik i wyjąć biszkopt z piekarnika. Ostudzić biszkopt. W garnku rozpuść cukier i wstaw na mały ogień, mieszając od czasu do czasu, aż się zarumieni. Dodaj wodę pomalutku wlewając na brzegach, mieszając aby rozpuścić cukier. Dodaj banany i gotuj, aż będą miękkie. Wyłóż sos bananowy na ciasto. Na wierzch poukładać banany pokrojone w plasterki. Przygotować według przepisu podanego na opakowaniu galaretkę pomarańczową lub cytrynową, ostudzić ją i wylać na wierzch ciasta.