ginowski75

ginowski75

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Bananowiec Gina ;)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

takie tam ciasto dobre na każdą okazję własny przepis ;)

Bananowiec Gina ;) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bananowiec Gina ;)

 

  • 4 - 6 bananów najlepiej dobrze dojrzałych
  • 1 czekolada ciemna mleczna do gotowania
  • 100 ml mleka do czekolady
  • 750 - 850 ml do budyniu
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
  • dżem morelowy lub brzoskwiniowy
  • 4 jajka
  • 100g cukru
  • 2 cukier waniliowy
  • 100g mąki
  • 1 łyżeczkę proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Bananowiec Gina ;)
Jajka oddzielić żółtka od białek i z białek z cukrem ubić na sztywno dodając później żółtka. Ubijać dalej po czym dosypując małymi porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Blachę do pieczenia masłem lub margaryną ciasto wylać na blachę. Ciasto piec w piekarniku w tem.180 stopni około 25 minut. Czekoladę rozpuści z mlekiem, z drugiej części mleka ugotować budyń moja propozycja w mniejszej ilości mleka wówczas budyń nam super zgęstnieje i będzie intensywniejszy smak. Gdy ciasto mamy już upieczone i przestygło smarujemy je dżemem w miarę grubo nie żałujcie ważne aby dżem nie był za słodki lecz kwaskowaty w tedy przełamie to smaki można dać np. wiśniowy będzie też wyglądał efektowniej i smaczniejszy. Na wysmarowane ciasto dżemem układamy banany pocięte w grube plasterki szczelnie jeden przy drugim, jak to jest już wykonane polewamy budyniem. Jeżeli to też już wykonaliśmy pozostało całość polać gęstą czekoladą i odstawić do lodówki. Najlepiej smakuje z kawą ;) życzę wszystkim miłej zabawy i smacznego ...;)
Bananowiec Gina ;)
bananowiec fotkę podzieliłem na kilka części bo nie wiedziałem jak mam pokazać wam wszystko
Bananowiec Gina ;)
przygotowanie buduniu nie powinno nikomu sprawić problemu
Bananowiec Gina ;)
przygotowanie czekolady to też nie jest jakiś chyba dla was problem ;)
Bananowiec Gina ;)
a tu wszystkie etapy tak po kawałku mam nadzieję że wiecie o co chodzi ;)