Sposób przygotowania:
Bananowiec Gina ;)
Jajka oddzielić żółtka od białek i z białek z cukrem ubić na sztywno dodając później żółtka. Ubijać dalej po czym dosypując małymi porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Blachę do pieczenia masłem lub margaryną ciasto wylać na blachę. Ciasto piec w piekarniku w tem.180 stopni około 25 minut. Czekoladę rozpuści z mlekiem, z drugiej części mleka ugotować budyń moja propozycja w mniejszej ilości mleka wówczas budyń nam super zgęstnieje i będzie intensywniejszy smak. Gdy ciasto mamy już upieczone i przestygło smarujemy je dżemem w miarę grubo nie żałujcie ważne aby dżem nie był za słodki lecz kwaskowaty w tedy przełamie to smaki można dać np. wiśniowy będzie też wyglądał efektowniej i smaczniejszy. Na wysmarowane ciasto dżemem układamy banany pocięte w grube plasterki szczelnie jeden przy drugim, jak to jest już wykonane polewamy budyniem. Jeżeli to też już wykonaliśmy pozostało całość polać gęstą czekoladą i odstawić do lodówki. Najlepiej smakuje z kawą ;) życzę wszystkim miłej zabawy i smacznego ...;)