misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Baranina duszona z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podawać z ziemniakami puree, posypanymi łyżka pokrojonej naci pietruszki...

Baranina duszona z fasolą

Składniki:

Baranina duszona z fasolą

 

 

Sposób przygotowania:

Baranina duszona z fasolą
Wypłukaną fasolę gotować w dużej ilości zimnej wody kilka minut, odcedzić, zalać wrzącą lekko osoloną wodą i gotować do miękkości nie dopuszczając do rozgotowania, aby nie popękała skórka.
Pokrajane na kawałki mięso obsmażyć na tłuszczu, dodać obrane i pokrojone na plasterki marchewki, pokrojoną cebulę, roztarty czosnek i zioła; dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu 40 minut.
Odcedzić fasolę, dodać ją do mięsa, podlać wywarem z fasoli i dusić pod przykryciem przynajmniej 1 godzinę.
Podawać z ziemniakami puree, posypanymi łyżka pokrojonej naci pietruszki.