Sposób przygotowania:
Baranina duszona z kapustą
Mięso umyć, pokroić na kawałki średniej wielkości, odsmażyć w rondlu na rozgrzanym oleju, podlać wodą, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem, dusić do miękkości. Miękkie mięso wyjąć, a do rondla włożyć poszatkowaną kapustę, dusić na małym ogniu do miękkości.
Naczynie do zapiekania wysmarować olejem roślinnym, wyłożyć mięso razem z kapustą. Do sosu pozostałego z duszenia mięsa i kapusty dodać mąkę, odrobinę wody, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać mięso z kapustą, wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20-30 minut.
Gotowe danie podawać z gotowanymi ziemniakami posypanymi kminkiem.
Naczynie do zapiekania wysmarować olejem roślinnym, wyłożyć mięso razem z kapustą. Do sosu pozostałego z duszenia mięsa i kapusty dodać mąkę, odrobinę wody, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać mięso z kapustą, wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20-30 minut.
Gotowe danie podawać z gotowanymi ziemniakami posypanymi kminkiem.