mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Baranina duszona z kartoflami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie, bardzo proste ale jednocześnie bardzo wykwintne. Smacznego!

Baranina duszona z kartoflami

Składniki:

Baranina duszona z kartoflami

 

  • 1,2kg karkówki jagnięcej z małą ilością tłuszczu
  • 4 łyżki mąki
  • 3 średnie marchewki
  • 0,5kg ziemniaków
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 4szkl bulionu wołowego(gorącego)
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Baranina duszona z kartoflami
1. Marchew umyć, oskrobać, pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki. 2. Włączyć piekarnik na 180stopni. 3. Jagnięcinę obsypać solą i pieprzem. Na talerz wsypać mąkę i obtoczyć w niej mięso. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na mięsie ułożyć marchewkę i ziemniaki. 4. Całość posypać tymiankiem,dolać bulion,przykryć naczynie i wstawić do piekarnika na 2,5godz. 5. Po upieczeniu podawać prosto z naczynia. SMACZNEGO!

Tagi:

mięso danie