misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Baranina duszona z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso przełożyć do garnka, dodać sok i skórkę z cytryny oraz ....

Baranina duszona z twarogiem

Składniki:

Baranina duszona z twarogiem

 

Sposób przygotowania:

Baranina duszona z twarogiem
Baraninę opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki wielkości pudełka od zapałek. Z cytryny odkroić kawałek skórki, sok wycisnąć. Mięso przełożyć do garnka, dodać sok i skórkę z cytryny oraz liść laurowy, posolić, wlać tyle wody, aby przykryła mięso. Gotować je 45 minut, potem wyjąć, starannie osączyć, podsmażyć na oleju na złoty kolor i z powrotem włożyć do garnka. Na tłuszczu na którym się smażyło mięso usmażyć obrane i pokrojone w talarki cebule. Twaróg pokruszyć. Do baraniny w garnku dodać cebulę, twaróg, bulion i pieprz. Dusić je na małym ogniu, aż będzie miękka. Pod koniec duszenia włożyć masło.

Tagi:

mięso danie