makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Baranina z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Baranina na orientalny smak

Baranina z imbirem

Składniki:

Baranina z imbirem

 

  • 30 dag baraniny
  • 3/4 łyżeczki posiekanego korzenia imbiru
  • 250 ml wody
  • 2 łyżki wina ryżowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka oleju
  • pół łyżeczki cukru
  • 2 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Baranina z imbirem
Oczyszczone mięso pokroić w kostkę. Obrać i posiekać czosnek. Wymieszać z mięsem. Wyłożyć na rozgrzany olej. Podsmażyć. Wlać wino i sos sojowy. Wsypać cukier i sól. Podlać wodą. Wymieszać. Przykryć. Dusić na małym ogniu przez ok. 90 minut.

Tagi:

danie mięso