Bardzo apetyczne pierogi z farszem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszne lekko kwaskowate w smaku pierożki

Bardzo apetyczne pierogi z farszem

Składniki:

Bardzo apetyczne pierogi z farszem

 

  • 2 szklanki mąka pszenna,
  • 1 szklanka wody letniej
  • 1 sztuka jaja surowego
  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 25 dag sera białego
  • 1 sztuka cebuli białej
  • 0.5 szklanki oleju
  • 2 szczypty soli do smaku,
  • 2 szczypty pieprzu cytrynowy
  • 4-5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Bardzo apetyczne pierogi z farszem
1. Całą stolnicę podsypujemy mąką. Wysypujemy mąkę pszenną oraz sól. Mieszamy dokładnie ze sobą. W środku mąki tworzymy wgłębienie do którego wbijamy dokładnie surowe jajo oraz wodę. Bardzo dokładnie ugniatamy ciasto. 2.Cebulę obieramy, myjemy. Po odsączeniu kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni w 4-5 łyżkach oleju 3. Farsz: Ugotowaną kapustę kiszoną ( jest zdecydowanie mniej słona) wkładamy do maszynki do mięsa i kręcimy po 2 razy. Wyjmujemy i łączymy z białym serem oraz rumianą cebulką.Przyprawiamy solą, pieprzem wg smaku.Mieszamy. 4.Na stolnicy rozwałkowujemy surowe ciasto na koło. Szklanką wykrawamy dokładnie krążki, na środek każdego krążka kładziemy jedną łyżeczkę farszu. Składamy na połowę boki oraz okrąg łącząc palcami .Wrzucamy na wierzch wrzącej osolonej wody z dodatkiem 2 łyżek oleju. Gdy wypłyną na wierzch są gotowe. Odcedzamy. Ugotowane pierogi gdy ostygną podsmażamy na patelni.