Sposób przygotowania:
Bardzo apetyczne pierogi z farszem
1. Całą stolnicę podsypujemy mąką. Wysypujemy mąkę pszenną oraz sól. Mieszamy dokładnie ze sobą. W środku mąki tworzymy wgłębienie do którego wbijamy dokładnie surowe jajo oraz wodę. Bardzo dokładnie ugniatamy ciasto. 2.Cebulę obieramy, myjemy. Po odsączeniu kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni w 4-5 łyżkach oleju 3. Farsz: Ugotowaną kapustę kiszoną ( jest zdecydowanie mniej słona) wkładamy do maszynki do mięsa i kręcimy po 2 razy. Wyjmujemy i łączymy z białym serem oraz rumianą cebulką.Przyprawiamy solą, pieprzem wg smaku.Mieszamy. 4.Na stolnicy rozwałkowujemy surowe ciasto na koło. Szklanką wykrawamy dokładnie krążki, na środek każdego krążka kładziemy jedną łyżeczkę farszu. Składamy na połowę boki oraz okrąg łącząc palcami .Wrzucamy na wierzch wrzącej osolonej wody z dodatkiem 2 łyżek oleju. Gdy wypłyną na wierzch są gotowe. Odcedzamy. Ugotowane pierogi gdy ostygną podsmażamy na patelni.
bernika
Smakowita88
Bo się pomyliłam. Nie umie na tamtej stronie edytować tj.tutaj
Beatris
To napisz tam w komentarzach, że się pomyliłaś i poprawną ilość. Edytować można tam tylko 24 godziny po dodaniu przepisu.