Sposób przygotowania:
Bardzo kruche ciasto z rabarbarem
Rabarbar umyć oczyścić, pokroić na kawałki, rozgotować z cukrem na jednolitą masę i ostudzić. Z mąki, cukru, margaryny, jajka, cukru, cukru waniliowego i zapachu ugnieść ciasto, po czym włożyć do lodówki na 30 min. Następnie podzielić ciasto na dwie porcje w stosunku 2:1. Mniejszy kawałek włożyć do zamrażalnika, a większy rozwałkować na cienki placek. Blachę średniej wielkości wysmarować masłem, dno i boki wyłożyć ciastem i piec 15 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180stC. Na podpieczony spód wyłożyć rabarbar. Cisto z zamrażalnika zetrzeć na grubej tartce i posypać nim rabarbar . Ponownie wstawić do piekarnika i piec 15min w tej samej temperaturze aż kruszonka lekko się zrumieni. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.