Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bardzo smaczne pulpety Babci Halinki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Ziemniaki ugotować w mundurkach, gdy będą miękkie, obrać ze skóry,

Bardzo smaczne pulpety Babci Halinki

Składniki:

Bardzo smaczne pulpety Babci Halinki

 

Sposób przygotowania:

Bardzo smaczne pulpety Babci Halinki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, gdy będą miękkie, obrać ze skóry, rozgnieść widelcem. Ser feta rozdrobnić, koperek oraz cebulę posiekać i dodać do ziemniaków. Wbić jajka, wycisnąć sok z cytryny, doprawić pieprzem ziołowym i tak przygotowaną masę odstawić na 30 minut do lodówki. Ro wyjęciu formować małe kotleciki i smażyć na oliwie oproszone mąką. Podawać z surówką z sałaty pekińskiej.