Sposób przygotowania:
Barszcz biały
Gotujemy kość schabową z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim do miękkści, na wolnym lub średnim ogniu. Po ugotowaniu kości wyjmujemy ją i czekamy aż ostygnie, a w tym czasie kroimy boczek w kosteczkę a kiełbasę na kawałki. Od kości oddzielamy mięso i wrzucamy wszystko do wody.
Rozmawiamy barszcz biały w proszku z wodą i wlewamy do garnka. Czekamy aż się zagotuje.
Teraz pora na śmietanę. Śmietanę nakładamy do kubka i energicznie mieszamy. Garnek zdejmujemy z ognia. Do śmietany odlewamy po łyżce wywaru i mieszamy i tam po kilka razy. Następnie wlewamy śmietanę do garnka, energicznie mieszając, tak aby się nie zważyła.
Teraz tylko doprawiamy pieprzem, ziarenkami, magii oraz kwasem z ogórków.
Podajemy z grzankami.
Smacznego
Rozmawiamy barszcz biały w proszku z wodą i wlewamy do garnka. Czekamy aż się zagotuje.
Teraz pora na śmietanę. Śmietanę nakładamy do kubka i energicznie mieszamy. Garnek zdejmujemy z ognia. Do śmietany odlewamy po łyżce wywaru i mieszamy i tam po kilka razy. Następnie wlewamy śmietanę do garnka, energicznie mieszając, tak aby się nie zważyła.
Teraz tylko doprawiamy pieprzem, ziarenkami, magii oraz kwasem z ogórków.
Podajemy z grzankami.
Smacznego