Masza

Masza

Kucharz
[Przepisów: 7]

Barszcz biały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszcz biały to coś co lubię najbardziej. Jest lekko kwaskowy, a do tego przepyszny w smaku i zawsze udany.

Barszcz biały

Składniki:

Barszcz biały

 

  • Woda 1,5 l
  • Barszcz biały w proszku
  • Boczek wędzony 5 plastry
  • Kiełbasa zwyczajna 1,5 pędka
  • Kość schabowa
  • Śmietana 18% 3 łyżki
  • Ziarenka Smaku (do smaku)
  • Pieprz (do smaku)
  • Magii (do smaku)
  • Sok z ogórków kiszonych (do smaku)
  • Grzanki

Sposób przygotowania:

Barszcz biały
Gotujemy kość schabową z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim do miękkści, na wolnym lub średnim ogniu. Po ugotowaniu kości wyjmujemy ją i czekamy aż ostygnie, a w tym czasie kroimy boczek w kosteczkę a kiełbasę na kawałki. Od kości oddzielamy mięso i wrzucamy wszystko do wody.

Rozmawiamy barszcz biały w proszku z wodą i wlewamy do garnka. Czekamy aż się zagotuje.

Teraz pora na śmietanę. Śmietanę nakładamy do kubka i energicznie mieszamy. Garnek zdejmujemy z ognia. Do śmietany odlewamy po łyżce wywaru i mieszamy i tam po kilka razy. Następnie wlewamy śmietanę do garnka, energicznie mieszając, tak aby się nie zważyła.

Teraz tylko doprawiamy pieprzem, ziarenkami, magii oraz kwasem z ogórków.

Podajemy z grzankami.

Smacznego