Sposób przygotowania:
Barszcz biały z jajkiem
Białą kiełbasę zalać zimną wodą , dodać ziele angielskie, liść laurowy, marchew , kawałek selera oraz grzyby suszone borowiki . Gotować około 40 minut.
Wywar przelać przez sitko do drugiego garnka, zagotować i zalać zakwasem. Doprawić do smaku solą,pieprzem, majerankiem. Dodać przesmażoną na maśle cebule.
Zabielić śmietaną. Zdjąć z ognia.
Gotowy barszcz wlać na talerze, podawać z połówkami jajek ugotowanych na twardo.
Dodatkowo podać ugotowaną białą kiełbasę.
Wywar przelać przez sitko do drugiego garnka, zagotować i zalać zakwasem. Doprawić do smaku solą,pieprzem, majerankiem. Dodać przesmażoną na maśle cebule.
Zabielić śmietaną. Zdjąć z ognia.
Gotowy barszcz wlać na talerze, podawać z połówkami jajek ugotowanych na twardo.
Dodatkowo podać ugotowaną białą kiełbasę.
gusia1000