Sposób przygotowania:
Barszcz biały na żeberkach (z jajkiem i kiełbasą)
Najpierw należy ugotować wywar z żeberek - z dodatkiem soli, listków laurowych oraz ziela angielskiego.
Następnie do garna wrzucić uprzednio obrane i pokrojone warzywa: ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera oraz posiekaną i podsmażoną cebulę.
Wszystko razem gotować o momentu, aż warzywa będą odpowiednio miękkie. W międzyczasie ugotować białą kiełbasę (najlepiej surową) oraz jajka - na twardo. (Kiełbasę można ugotować razem z warzywami, albo zrobić z niej wywar.) Na końcu wlać zakwas i zupę podgotować jeszcze z 2-3 minuty.
Gotowy barszcz zabielić śmietaną i wymieszać z odrobiną chrzanu.
Podawać z z plastrami kiełbasek i jajkami pokrojonymi na cztery części.
Następnie do garna wrzucić uprzednio obrane i pokrojone warzywa: ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera oraz posiekaną i podsmażoną cebulę.
Wszystko razem gotować o momentu, aż warzywa będą odpowiednio miękkie. W międzyczasie ugotować białą kiełbasę (najlepiej surową) oraz jajka - na twardo. (Kiełbasę można ugotować razem z warzywami, albo zrobić z niej wywar.) Na końcu wlać zakwas i zupę podgotować jeszcze z 2-3 minuty.
Gotowy barszcz zabielić śmietaną i wymieszać z odrobiną chrzanu.
Podawać z z plastrami kiełbasek i jajkami pokrojonymi na cztery części.
SylaUla
Magdalena88