Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Do barszczu dodać kiszonego żurku według swojego uznania

 Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

Składniki:

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą
Do wywaru z wędzonki dodać obraną z osłonki i pokrojoną w dość grube plasterki kiełbasę, wlać żurek, liście laurowe, angielskie ziele, czosnek i gotować około 10-15 minut. Następnie zdjąć z ognia, wlać śmietanę, dodać chrzan, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki, ułożyć na talerze, zalać gotowym barszczem z kiełbasą.