Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Barszcz biały z pulpetami z kiełbasy

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Trochę inny biały barszcz.

Barszcz biały z pulpetami z kiełbasy

Składniki:

Barszcz biały z pulpetami z kiełbasy

 

  • 2 białe kiełbasy- surowe
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1/8 selera
  • 1 torebka barszczu białego Knorra
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 3 łyżki kaszki manny błyskawicznej
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały z pulpetami z kiełbasy
Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew w pól plasterki. Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Włożyć wszystko do garnka , zalać 1 litrem wody i gotować 20 minut. Z kiełbasek zdjąć skórki , mięso wymieszać z kaszką manną i majerankiem . Uformować 25-30 kuleczek. Wrzucać na wrzący wywar. Gotować znów 20 minut. Barszcz biały rozrobić z ½ szklanki zimnej wody w wlać do zupy. Gotować na małym gazie 10 minut .Wlać śmietankę . Podawać posypany natkę pietruszki .