cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Barszcz biały z kapusta i kiełbasą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smakowity barszcz biały z kapusta kiszoną i jajkiem

Barszcz biały z kapusta i kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz biały z kapusta i kiełbasą

 

  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • 100 ml śmietany 18%
  • 25 dkg kiełbasy
  • 0,3 kg kiszonej kapusty
  • majeranek
  • 2 opakowania barszcz biały w proszku
  • porcja rosołowa
  • 0,5 kg zeberek
  • liść laurowy
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Barszcz biały z kapusta i kiełbasą
Mięso zalewamy woda i gotujemy. Gdy wywar się zagotuje dodajemy obrana marchewkę i pietruszkę. Następnie 2 liście laurowe. Całość gotować ok 30 min. Kapustę pokroić na drobniejsze kawałki. Kiełbasę pokroić w plasterki. Wszystko dodać do wywaru. Gotować przez kolejne 30 minut. Cebulę obrać, przeciąć na pół i wrzucić do wywaru. Barszcze biale rozrobić z woda i śmietaną. Dodać do zupy. Na koniec doprawić solą pieprzem i majerankiem. Smacznego!
Barszcz biały z kapusta i kiełbasą
Mieso potrzebne do ugotowania barszczyku
Barszcz biały z kapusta i kiełbasą
Poktrojona kapusta kiszona oraz marchewka i pietruszka
Barszcz biały z kapusta i kiełbasą
Do wywaru dodajemy marchewke pietruszke i kapustę oraz kiełbasę
Barszcz biały z kapusta i kiełbasą
Barszcze białe rozrabiamy z wodą i śmietaną