Sposób przygotowania:
Barszcz biały z bogatą wkładką
1. Ugotować kilogram ziemniaków.
2. Pokroić cebulę i kiełbaski na małe kawałki, podsmażyć na patelni.
3. W dużym garnku zagotować wodę, po ugotowaniu dodać dwie kostki rosołowe.
4. Wlać butelkę barszczu białego, kubek śmietany, dodać ziemniaki, cebulę i kiełbasę.
5. Wszystko dobrze wymieszać.
6. Doprawić zielem angielskim, majerankiem i pieprzem.
2. Pokroić cebulę i kiełbaski na małe kawałki, podsmażyć na patelni.
3. W dużym garnku zagotować wodę, po ugotowaniu dodać dwie kostki rosołowe.
4. Wlać butelkę barszczu białego, kubek śmietany, dodać ziemniaki, cebulę i kiełbasę.
5. Wszystko dobrze wymieszać.
6. Doprawić zielem angielskim, majerankiem i pieprzem.