Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony
Buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Czosnek obierz i posiekaj. Utrzyj z odrobiną soli.
Bulion zagotuj, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty.
Po 10min dodaj buraki i gotuj razem ok 15min.
Pod koniec gotowania dodaj czosnek i zakwas buraczany, nie doprowadzaj do wrzenia.
Barszcz przecedź przez sito, dopraw do smaku solą,pieprzem, cukrem, majerankiem.
Czosnek obierz i posiekaj. Utrzyj z odrobiną soli.
Bulion zagotuj, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty.
Po 10min dodaj buraki i gotuj razem ok 15min.
Pod koniec gotowania dodaj czosnek i zakwas buraczany, nie doprowadzaj do wrzenia.
Barszcz przecedź przez sito, dopraw do smaku solą,pieprzem, cukrem, majerankiem.