Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2736]

Barszcz czerwony do krokietów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniały, wyrazisty smak barszczyku

Barszcz czerwony do krokietów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Barszcz czerwony do krokietów

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony do krokietów
Grzybki namoczyć i ugotować. Buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, zalać gorącym rosołem, dodać liść laurowy, angielskie ziele i pokrojoną cebulę. Gotować około 3-4 minuty, odstawić i pozostawić na pół godziny. Następnie przecedzić, dodać zakwas buraczany i wywar z grzybów. Przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki
Barszcz czerwony do krokietów
Etap 1