Barszcz czerwony wg adrianka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać w filiżankach z fasolą ,,Jaśkiem'' lub z pasztecikami z grzybów.Jest to także danie obiadowe lub kolacyjne lub na święta.

Barszcz czerwony wg adrianka

Składniki:

Barszcz czerwony wg adrianka

 

  • 4 buraczki ćwikłowe
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 4 szklanki wywaru z jarzyn
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • kwasek cytrynowy,liść laurowy,ziele angielskie,ząbek czosnku
  • sól,pieprz,cukier

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony wg adrianka
Buraki obrać,umyć pod bieżącą wodą,utrzeć na tarce,zalać wodą ,dodać łyżkę oleju ,sól,cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy ziołowe,gotować 15 min. Następnie przecedzić do wywaru z jarzyn,przepłukać buraki na sicie odrobiną wody.Barszcz doprawić solą,cukrem.Dodać surowe masło i kwasek.