2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Barszcz czerwony z buraków suszonych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Na kolacji wigilijnej, tej jedynej w roku obowiązkowo muszą pojawić się tradycyjne potrawy, ale to wcale nie oznacza że musimy je robić zawsze tak samo, tym razem postanowiłam spróbować ułatwień i zrobić go z suszonych buraczków wyszedł pyszny!

Barszcz czerwony z buraków suszonych

Składniki:

Barszcz czerwony z buraków suszonych

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z buraków suszonych

ETAP 1:

Barszcz czerwony z buraków suszonych
suszone buraczki zalewamy wodą dodajemy przyprawy

Zimną wodą zalewam suszone buraki, włoszczyznę, dodaję liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i majeranek, gotuję na wolnym ogniu 15 minut,

ETAP 2:

Barszcz czerwony z buraków suszonych
w trakcie dodaję opalona cebulkę gotuję podaję z uszkami

w trakcie gotowania dodaję opaloną nad palnikiem cebulę , zestawiam z ognia doprawiam solą wlewam koncentrat buraczany-dozować kwaśność wg swoich upodobań, zamieszać i już nie gotować.
Przed podaniem przecedzam przez sito, rozlewam gorący na talerze, podaję z gotowanymi uszkami z grzybami.
Smacznego!