Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Barszcz czerwony z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam barszcz czerwony. Jest szybki, smaczny i bardzo prosty. Dzięki dodatkowi jabłka ma jeszcze ciekawy posmak :)

Barszcz czerwony z jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz czerwony z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z jabłkiem
Buraczki myjemy, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Nalewamy wodę do garnka. Wkładamy buraczki. Dodajemy listek laurowy, zioła prowansalskie, szczyptę pieprzu. Mieszamy. Jabłko kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka. Smażymy mięso mielone, dodajemy do zupy. Trzymamy wszystko na ogniu około pół godziny. Następnie przecedzamy przez sitko buraczki i jabłko i podajemy zupę.
Barszcz czerwony z jabłkiem
Etap 1 - myjemy i kroimy grubo buraczki
Barszcz czerwony z jabłkiem
Etap 2 - gotujemy buraczki z jabłkiem
Barszcz czerwony z jabłkiem
Etap 3 - smażymy na patelni mięso mielone
Barszcz czerwony z jabłkiem
Etap 4 - doprawiamy wszystko ziołami