Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony z jabłkiem
Buraczki myjemy, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Nalewamy wodę do garnka. Wkładamy buraczki. Dodajemy listek laurowy, zioła prowansalskie, szczyptę pieprzu. Mieszamy. Jabłko kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka. Smażymy mięso mielone, dodajemy do zupy. Trzymamy wszystko na ogniu około pół godziny. Następnie przecedzamy przez sitko buraczki i jabłko i podajemy zupę.
![Barszcz czerwony z jabłkiem Barszcz czerwony z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-z-jablkiem-297005.jpg)
![Barszcz czerwony z jabłkiem Barszcz czerwony z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-z-jablkiem-297006.jpg)
![Barszcz czerwony z jabłkiem Barszcz czerwony z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-z-jablkiem-297007.jpg)
![Barszcz czerwony z jabłkiem Barszcz czerwony z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszcz-czerwony-z-jablkiem-297008.jpg)