Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony z razowym makaronem
Do ok 3 litrów wodę wkładamy wędzone żeberka ,liść laurowy,kulki pieprzu ,ząbek czosnku i ok 2 łyżki przyprawy typu wegeta. Gotujemy ok 15 min . Po tym czasie wkładamy obrane buraki,marchew i seler .Gotujemy ok 20 min . wyciągamy warzywa ,do wywaru dodajemy proszek barszczu czerwonego (zupa w proszku winiary) 2 torebki ,wrzucamy makaron razowy ok 2 szklanek .Gotujemy ok 5 min i dodajemy starte na tarce duże oczka ugotowane buraki ,dodajemy garść posiekanej botwinki z pietruszką . wszystko gotujemy razem ok 5 min doprawiając do smaku maggi ,pieprzem mielonym . zaciągamy śmietanką 12 procentową łaciata do zup i sosów .
haniakson
iwa643
Krakowianka
Lady Marmolada
evita0007
kasiunia.1981