frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Barszcz czerwony z serwatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Barszcz czerwony z dodatkiem serwatki jest bardzo zdrowy. Przygotowałem go do obiadu z ziemniakami gniecionymi.

Barszcz czerwony z  serwatką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz czerwony z serwatką

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z serwatką
Buraczki czerwone obrać i opłukać, pokroić na małe kawałki lub plasterki. 

Do garnka wlać wodę i serwatkę, dodać buraczki pokrojone i zagotować. 

Dodać liść laurowy i ziele angielskie, wsypać sól i pieprz do smaku. 

Gotować około 20 - 30 minut. można wyjąć buraczki ale nie koniecznie. 

Zagęścić barszcz śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować. 

Podawać z ziemniakami i koperkiem. 
Barszcz czerwony z  serwatką
Buraczki obrać i opłukać ,pokroić na mniejsze kawałki
Barszcz czerwony z  serwatką
Wlać do garnka serwatkę i wodę, dodać buraczki gotować
Barszcz czerwony z  serwatką
gotować na wolnym ogniu około 20 minut,przyprawić solą
Barszcz czerwony z  serwatką
Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką , można dodać koperek pokrojony ,przyprawić do smaku.