Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony z serwatką
Buraczki czerwone obrać i opłukać, pokroić na małe kawałki lub plasterki.
Do garnka wlać wodę i serwatkę, dodać buraczki pokrojone i zagotować.
Dodać liść laurowy i ziele angielskie, wsypać sól i pieprz do smaku.
Gotować około 20 - 30 minut. można wyjąć buraczki ale nie koniecznie.
Zagęścić barszcz śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować.
Podawać z ziemniakami i koperkiem.
Do garnka wlać wodę i serwatkę, dodać buraczki pokrojone i zagotować.
Dodać liść laurowy i ziele angielskie, wsypać sól i pieprz do smaku.
Gotować około 20 - 30 minut. można wyjąć buraczki ale nie koniecznie.
Zagęścić barszcz śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować.
Podawać z ziemniakami i koperkiem.