Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony z ziemniakami
Garnek z rosołem stawiamy na gazie, zagotowujemy.
W międzyczasie obieramy buraczki ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Gdy rosół się zagotuje dodajemy pokrojone buraczki i przyprawy, gotujemy około 15 minut.
W międzyczasie kroimy marchew i pietruszkę w kosteczkę i dodajemy na samym końcu razem z octem jabłkowym do barszczu. Obieramy ziemniaki i gotujemy do miękkości.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Koper myjemy i kroimy na drobno.
Barszcz przelewamy do salaterek i dekorujemy jogurtem greckim oraz pokrojonym koperkiem.
Ziemniaki podajemy ze smażoną cebulką oraz pokrojonym koperkiem.
W międzyczasie obieramy buraczki ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Gdy rosół się zagotuje dodajemy pokrojone buraczki i przyprawy, gotujemy około 15 minut.
W międzyczasie kroimy marchew i pietruszkę w kosteczkę i dodajemy na samym końcu razem z octem jabłkowym do barszczu. Obieramy ziemniaki i gotujemy do miękkości.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Koper myjemy i kroimy na drobno.
Barszcz przelewamy do salaterek i dekorujemy jogurtem greckim oraz pokrojonym koperkiem.
Ziemniaki podajemy ze smażoną cebulką oraz pokrojonym koperkiem.