Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony z ziemniaczkami
Buraczki obieramy ze skórki i kroimy w paski , wrzucamy do wody , dodajemy kość ,sól , pieprz , kila ziaren ziela angielskiego, garstkę majeranku oraz 2-3 liście laurowe i gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż buraczki zaczną tracić swój kolor ale wywar nadal jest mocno buraczkowy , dodajemy wtedy 2 łyżeczki ostu ziołowego i gotujemy dalej do momentu gdy buraczki będą już miękkie , dolewamy wtedy ok. 0,5 litra żurku i gotujemy chwilkę , zabielamy kwaśną śmietaną . Ziemniaczki gotujemy w osobnym garnku , nie tłuczemy ich na koniec tylko wstrząsamy by tylko lekko się potłukły . Podajemy na jednym talerzu do zup – trochę ziemniaków okraszonych skwarkami i barszcz . Życzę wszystkim smacznego
magdalennab
kayleb
sandra200
Gość
Niuniaczka
zewa
andzia67
MissAgi
gosiczek821