cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Barszcz polski z uszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepisy na zupy mięsne

Barszcz polski z uszkami

Składniki:

Barszcz polski z uszkami

 

  • ¼ kg kości,
  • 10-15 dag kiełbasy lub wędzonki,
  • włoszczyzna,
  • ½ litra barszczu z buraków (można kupić gotowy),
  • 2 buraczki,
  • 2 litry wody,
  • sól do smaku,
  • 2 dag suszonych grzybków

 

Sposób przygotowania:

Barszcz polski z uszkami

Ugotować wywar na kościach z włoszczyzną i grzybkami, osobno 2 buraczki pokrajane na makaron. Wywar przecedzić, dodać posiekane grzybki i buraczki i zagotowany barszcz z buraków. Wkroić kiełbasę lub wędzonkę.


Gorący podawać z uszkami z grzybów lub ziemniakami.