aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Barszcz ukraiński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny barszczyk ukraiński, często go robię:)

Barszcz ukraiński

Składniki:

Barszcz ukraiński

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński
Porcję rosołową myjemy, a następnie zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kiszoną kapustę. Marchewkę i pietruszkę oczyszczamy, myjemy i ścieramy na dużej tarce i dodajemy do gotującej się zupy.Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodajemy zasmażkę przygotowaną wcześniej czyli cebulkę oczyszczamy i kroimy drobno i smażymy na smalcu dodajemy mąkę i chwilkę smażymy- dodajemy ją do zupy. Gdy zupa zagotuje się z zasmażką dodajemy buraka ćwikłowego ugotowanego na półmiękko w osobnym naczyniu i startego na dużej tarce. Jak tylko barszcz zacznie się gotować natychmiast należy barszcz zgasić, aby nie stracił ładnego koloru koloru.

Tagi:

buraki