alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Barszcz ukraiński z mrożonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa gęsta starczy za cały obiad

Barszcz ukraiński z mrożonki

Składniki:

Barszcz ukraiński z mrożonki

 

  • 1/2 kg mrożonki na barszcz ukraiński
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 udko z kurczaka
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1,5 litra wody
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 puszka fasoli białej
  • maggi
  • sok z cytryny
  • pieprz mielony
  • czosnek granulowany
  • 3 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński z mrożonki
Zalać wodą mrożone warzywa z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami i pokrojoną w paseczki cebulą i udkiem z kurczaka i kostkami rosołowymi , odsączoną fasolką .Gotować godzinę. Wlać zmieszaną z zimną wodą mąkę i zagotować . Zaprawić śmietaną . Doprawić maggi, pieprzem .Zakwasić sokiem z cytryny. Wyjąć udko .Zdjąć skórki i wyjąć kości , a mięso podzielić na kawałki i włożyć do zupy.
Posypać natka pietruszki.