Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Barszcz z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Najpyszniejszy barszcz z fasolą

Barszcz z fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz z fasolą

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z fasolą
Buraki obrać, przekroić na mniejsze kawałki jeśli są duże, zalać wodą, wsypać przyprawy i gotować około 45 minut. W tym czasie obrać, umyć i pokroić w kostkę resztę warzyw. Dorzucić do garnka. Gotować 20 minut. Wyjąć buraki. Około 1/3 zetrzeć na tarce i wrzucić do zupy (resztę można zużyć do surówki). Fasolę osączyć z zalewy, lekko przepłukać, dodać do zupy. Doprawić solą, sokiem z cytryny, dołożyć przecier, zamieszać i zagotować. Barszcz czerwony z czerwoną fasolą można podać ze śmietaną
Barszcz z fasolą
Etap 1Buraki obrać, przekroić na mniejsze kawałki jeśli są duże, zalać wodą, wsypać przyprawy i gotować około 45 minut.
Barszcz z fasolą
Etap 2W tym czasie obrać, umyć i pokroić w kostkę resztę warzyw. Dorzucić do garnka. Gotować 20 minut.
Barszcz z fasolą
Etap 3Wyjąć buraki. Około 1/3 zetrzeć na tarce i wrzucić do zupy (resztę można zużyć do surówki).
Barszcz z fasolą
Etap 4Fasolę osączyć z zalewy, lekko przepłukać, dodać do zupy. Doprawić solą, sokiem z cytryny, dołożyć przecier, zamieszać i zagotować.

Tagi:

buraki fasola