Sposób przygotowania:
Barszcz z uszkami
Z mąki, jajka i mleka zrobic ciasto. Grzyby usmazyc na tłuszczu. Z ciasta wykrawać małe kwadraty i nakładac na to troszkę grzybów i to zwijać je w tzw. "uszka". Ugotować jak pierogi. Zrobić barszcz: ugotować wywar na kostce i cebuli. Następnie przecedzić przez druszlak i ten wywar jesczez zagotowac i wlać butelkę czerwonego barszczu. Wszystko razem zagotować i przyprawić solą i pieprzem. Dać na talerz uszka i zalać barszczem.
Pyza
po co wstawiać takie przepisy-gnioty?
Henia
Przepis wręcz żenujący!!!!!!! 0,5 kggrzybów suszonych?! Wybacz pioge7, ale po przeczytaniu kilku przepisów stwierdzam, że nie masz pojecia o gotowaniu! Możesz tak jak Pyzę obdarowywac mnie 1 a ja i tak będe twierdzić, że nie wiem co tu robisz, bo na pewno nie podajesz sprawdzonych przepisów. Wyglada to na "twórczość ludową" i to na prędce byle coś wstawić na GOTUJMY.
kinga
pioge7
mnie te przepisy zawsze podaje mama i ona wie jak je przyżądzać i podaj e mi tak jak ona przyrządza. jesli coś jest nie jasne to napsizcie wytłumaczę!
Henia
No i zgadza się: mama wie, Ty nie masz pojęcia. Moja propozycja jest taka,żeby podawaniem przepisów zajęła się Twoja mama. Ktos kto gotuje zna szczegóły składu i wykonania. Na pewno znałaby różnicę między gotowaniem a sparzaniem cebulki do śledzi.
Morgana
Niestety moje podniebienie chemii nie zdzierży... uwielbiam gotować, uwielbiam jeść dobre rzeczy... tego bym nie skosztowała - przykro mi.