Sposób przygotowania:
Barszcz z ziemniakami i fasolą
Do garnka wlewamy wode,wkladamy umyte miesa i gotujemy ok 15min.Zdejmujemy sitkiem piane ktora wytworzyly i dodajemy warzywa obrane,kapuste umyta,ziele angielskie,listek laurowy,vegeta (1 lyzeczka)dodajemy fasole(ktora namoczylismy dzieñ wczesniej),ziemniaki obrane i pokrojone.Gotujemy ok 30 min.W tym czasie jak gotujemy wywar obieramy buraki i gotujemy do miekkosci.Jak bedzie juz fasola ugotowana,wyjmujemy z wywaru warzywa i mieso,odstawiamy na talerzyk .Buraki studzimy i ucieramy(oczka tarki do warzyw) dodajemy do zupy razem z woda z burakow.Nastepnie kroimy mieso w kawalki i warzywa (bez kapusty)i tez dodajemy do zupy.Doprawiamy sokiem z cytryny,pieprzem ew.sola.Mieszamy smietane z maka i zageszczamy zupe.Ja nie zageszczam bo nie lubie.
kinga
misia53