dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Barszcz zabielany wg dominika1987

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszczyk czerwony zabielany.

Barszcz zabielany wg dominika1987

Składniki:

Barszcz zabielany wg dominika1987

 

Sposób przygotowania:

Barszcz zabielany wg dominika1987
Warzywa opłukać, oczyścić, buraki opłukać, obrać, pokroić w cienkie talarki, zalać wrzącą wodą, osolić, gotować do miękkości. Mąkę rozmieszać z niedużą ilością zimnej wody lub mleka, połączyć z przecedzonym wywarem, zagotować. Dodać do smaku kwas burakowy, przyprawić czosnkiem roztartym z solą i cukrem. Wymieszać ze śmietaną. Podawać z fasolą perłową lub dużą ("Jaśkiem"), ziemniakami, jajkami gotowanymi na twardo. Barszcz zabielany można przyrządzać na wywarze z kości.

Tagi:

buraki