MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Barszcz zielony z jajkiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa , barszcz zielony podany z jajkiem, pachnąca czosnkiem.

Barszcz zielony z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz zielony z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Barszcz zielony z jajkiem
W naczyniu w osolonej wodzie gotujemy jaka na twardo, 5-7 minut, studzimy i obieramy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Do miski wlewamy 1/2 l wody wsypujemy barszcz i dokładnie mieszamy. Do garnka wkładamy masło, wsypujemy cebulę i smażymy przez 3 minuty mieszając, następnie wlewamy rozpuszczany barszcz , dodajemy czosnek , sol, pieprz i wszystko mieszamy , gotujemy przez 5 minut. Jajka kroimy na ćwiartki , układamy w miseczce i zalewamy gorącem , zielonym barszczem.
Barszcz zielony z jajkiem
Wgarnku rozpuszczamy masło i smazymy cebulę.
Barszcz zielony z jajkiem
Jajka gotujemy na twardo z dodatkiem soli.
Barszcz zielony z jajkiem
Do miski wlewamy wodę i rozpuszczamy zieloną zupę.
Barszcz zielony z jajkiem
Do barszczu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.