Sposób przygotowania:
Barszcz zielony z jajkiem
W naczyniu w osolonej wodzie gotujemy jaka na twardo, 5-7 minut, studzimy i obieramy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Do miski wlewamy 1/2 l wody wsypujemy barszcz i dokładnie mieszamy. Do garnka wkładamy masło, wsypujemy cebulę i smażymy przez 3 minuty mieszając, następnie wlewamy rozpuszczany barszcz , dodajemy czosnek , sol, pieprz i wszystko mieszamy , gotujemy przez 5 minut. Jajka kroimy na ćwiartki , układamy w miseczce i zalewamy gorącem , zielonym barszczem.
darmiona
bajtek
zbysiowa
Też pierwsze słyszę, i poszperałam, okazuje się że jednak jest taka:) http://cdn2.netpr.pl/file/attachment-w/402235/50/barszcz-zielony-bukiet-warzyw-winiary.jpg
darmiona
bajtek