InesS

InesS

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Barszcz - zupa krem na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa, która świetnie smakuje na zimno - można ją zrobić wcześniej i podawać bez potrzeby podgrzania.

Barszcz - zupa krem na zimno

Składniki:

Barszcz - zupa krem na zimno

 

Sposób przygotowania:

Barszcz - zupa krem na zimno
Posiekaj drobno cebulę i czosnek, podsmaż je na maśle. Zetrzyj buraki i posiekaj kapustę, dodaj do cebuli i czosnku. Podgrzej i zalej bulionem, gotuj 20 minut. Całość przestudź i zmiksuj blenderem. Dodaj śmietanę, dopraw octem, solą i pieprzem. Zupę podawaj schłodzoną z pokrojonymi w ćwiartki lub połówki ugotowanymi na twardo jajkami.