Sposób przygotowania:
Barszczycek
Buraki dobrze umyć i ugotować w mundurkach lub upiec w piekamiku' obrać ze skórki, zetrzeć na tarce zalac gorącym rosołem z kostki, dodając pół szklanki kwasu ogórkowego, listek laurowy i przecięte na pół ząbki czosnku,doprawić do smaku. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Śmietanę rozprowadzić
resztą kwasu z ogórków, dodać ostrożnie do gorącej zupy wymieszać. Przed podaniem posypać zieleniną. Można podać z wcześniej ugotowanymi zięmniakami albo z konserwową fasolą z puszki'Smakuje także bez dodatku śmietany
Smacznego
resztą kwasu z ogórków, dodać ostrożnie do gorącej zupy wymieszać. Przed podaniem posypać zieleniną. Można podać z wcześniej ugotowanymi zięmniakami albo z konserwową fasolą z puszki'Smakuje także bez dodatku śmietany
Smacznego