teresa13

teresa13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Barszczyk czerwony czysty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pikantny i klarowny barszczyk, doskonały na imprezy imieninowe i wigilię

Barszczyk czerwony czysty

Składniki:

Barszczyk czerwony czysty

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk czerwony czysty
Buraki umyć , obrać i pokroić w plastry.Dodać sól , pieprz, cukier i trochę octu -odstawić na 1 godzinę.Następnie zalać wodą , dodać wszystkie przyprawy ,smalec i włoszczyznę.Gotować na bardzo wolnym ogniu - powinno tylko mrugać , nie może zabulgotać , bo straci klarowność.Czosnek dodajemy pod koniec.Na koniec przecedzamy.Świetnie smakuje z uszkami.

Tagi:

buraki