dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1165]

Barszczyk z botwinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 150
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny barszczyk z botwinki, który można podawać z dodatkiem ugotowanych ziemniaków. Idealny wiosenny obiadek.

Barszczyk z botwinki

Składniki:

Barszczyk z botwinki

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk z botwinki
Żeberka gotujemy z włoszczyzną do miękkości. Wyjmujemy mięso. Odcedzamy rosół.

Do rosołu dodajemy pokrojoną botwinkę wraz z korzonkami, ocet i przyprawy do smaku.

Gotujemy do miękkości. Na koniec do zupy dodajemy śmietanę i chwilę podgrzewamy aby stracić smak surowizny.

Dodajemy posiekany koperek i mieszamy.

Smacznego.

Tagi:

zupa botwinka