malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Barszczyk z uszkami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dekorujemy barszcz majerankiem. Podajemy z uszkami. Dzięki temu nic się nie zmarnuje. Barszcz wypijemy a karpie zjemy.

Barszczyk z uszkami

Składniki:

Barszczyk z uszkami

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk z uszkami
Grzyby moczymy i kroimy w paski. Cebulę siekamy. Przesmażamy cebulę z grzybami na maśle. Solimy wszystko i pieprzymy. Farsz nakładamy na ciasto i zlepiamy brzegi aby powstały pierożki. Karpia kroimy w dzwonka. Do garnka wlewamy 2 litry wody, wrzucamy posiekane buraczki, listki, ziele angielskie, cebulę, koper oraz karpia. Gotujemy wywar przez 20 minut. Karpia wkładamy w galaretę. Natomiast wywar przecedzamy.