Sposób przygotowania:
Basen
Ubić jajka z cukrem , z cukrem waniliowym , wodą na puszystą masę, dodać pozostałe składniki delikatnie wymieszać wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około 25-30 minut w temp.180st.Po upieczeniu zdjąć papier..........można go wykorzystać do drugiego ciasta , ale przed wyłożeniem ciasta do tortownicy należy ją schłodzić pod strumieniem zimnej wiody.To drugie ciasto zagnieść z wymienionych składników , wyłożyć na nie masę bezową i piec około 35 minut w temp .180 st. Zaraz po upieczeniu odjąć papier , pokroić(gorące) ostrym nożem na tyle kawałków ile uznamy za stosowne. Ze składników podanych do nadzienia ciasta : ugotować budyń na soku z ananasa , do gorąćego dodać pokrojone na mniejsze cząstki krążki owocu , wymieszać i całą tę masę (gorącą) wylać na biszkopt ( ciasto otoczone obręczą) tak aby zostawić około 0,5-1cm od brzegu. Jak wystygnie , dodać ubitą z usztywniaczem i 1 łyżeczką cukru śmietanę , wszystko nakryć pokrojonym w trójkąty ciastem drugim . Wstawić do lodówki . (ja tworzę to ciasto w przeddzień przyjęcia i mogę powiedzieć ,że "znika " z talerza :)))))
Pyza
msewka
mamqa
Sarenka
misia53
siwa12345
hoffija44
fuksja
Natala1210
BEEA123
Alita
mimi-miki