Sposób przygotowania:
Basia
Ubijamy bialka na sztywna piane,nastepnie dodajemy zoltka i 4 lyzki cukru,nadal ubijamy.Nastepnie w osbnym naczyniu mieszamy przesiana make z kakaem i proszkiem do pieczenia.
dodajemy to do jajek i mieszamy powoli lopatka silikonowa lub drewniana lyzka.Kiedy ciasto bedzie juz dobrze wymieszane wlewamy je do wysmarowaniej wczesniej i posypanej maka formy-najlepiej prostakatnej.Pieczemy w 170° okolo 20 min.
Upieczone ciasto odsawiamy na bok do ostygniecia.
w tym czasie ubijamy smietane na sztywno wraz z dodatkiem Fixu.Kiedy smietana jest juz dobrze ubita dodajemy cukier i serek mascarpone,znowu dobrze miksujemy.Kiedy ciasto jest juz wystygniete,w malej filizance mieszamy kawe z alkocholem i lyzka letniej wody.dobrze mieszamy i nastepnie skrapiamy dosyc dobrze tym rozczynem ciasto..Nastepnie nakladamy krem.Osobno trzemy czekolade na drobnych dziurkach i posypujemy nia wierzch.
Zeby smietana nam sie dobrze ubila nalezy ja wsadzic duzo wczesniej do lodowki,czym zimniejsza tym lepiej.
SMACZNEGO!!!
dodajemy to do jajek i mieszamy powoli lopatka silikonowa lub drewniana lyzka.Kiedy ciasto bedzie juz dobrze wymieszane wlewamy je do wysmarowaniej wczesniej i posypanej maka formy-najlepiej prostakatnej.Pieczemy w 170° okolo 20 min.
Upieczone ciasto odsawiamy na bok do ostygniecia.
w tym czasie ubijamy smietane na sztywno wraz z dodatkiem Fixu.Kiedy smietana jest juz dobrze ubita dodajemy cukier i serek mascarpone,znowu dobrze miksujemy.Kiedy ciasto jest juz wystygniete,w malej filizance mieszamy kawe z alkocholem i lyzka letniej wody.dobrze mieszamy i nastepnie skrapiamy dosyc dobrze tym rozczynem ciasto..Nastepnie nakladamy krem.Osobno trzemy czekolade na drobnych dziurkach i posypujemy nia wierzch.
Zeby smietana nam sie dobrze ubila nalezy ja wsadzic duzo wczesniej do lodowki,czym zimniejsza tym lepiej.
SMACZNEGO!!!