Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

baszkopt kakaowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

biszkopt powstał połączenia z 3 różnych przepisów, bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, jest puszysty i pyszny

baszkopt kakaowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

baszkopt kakaowy

 

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 3./4 szklanki mąki krupczatki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżka octu,
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki wody
  • kilka kropel olejku migdałowego
  • szczypta soli
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

baszkopt kakaowy
żółtka i białka oddzielamy od siebie, do żółtek dodajemy ocet i olejek migdałowy, dokładnie mieszamy i odstawiamy. do białek dodajemy szczyptę soli, ubijamy na sztywno następnie dodajemy żółtka i cukier i cukier waniliowy, delikatnie mieszamy,następnie, ciągle delikatnie dodajemy mąkę krupczatkę z proszkiem do pieczenia, a na samym końcu wodę zmieszaną z olejem . wylewamy na standardową prostokątną blachę wyłożoną wytłuszczonym pergaminem i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180* (do suchego patyczka)
baszkopt kakaowy
biszkopt czekoladowy
baszkopt kakaowy
surowe ciasto biszkoptowe przed wylaniem do formy

Tagi:

jajko jajka