Sposób przygotowania:
Batoniki czekoladowe z ryżu preparowanego
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Formę do keksa wykładamy papierem do pieczenia.
BIAŁA WARSTWA : Roztapiamy masło , miód i białą czekoladę w kąpieli wodnej. Ja używam TEJ - doskonale się topi i doskonale smakuje! logo W tym czasie ryż delikatnie prażymy na patelni, a następnie wsypujemy do roztopionej masy. Dokładnie mieszamy i wlewamy do foremki. Wygładzamy i dociskamy.
CIEMNA WARSTWA : Robimy dokładnie to samo co z warstwą z białej czekolady. Wylewamy do foremki , wygładzamy i wstawiamy do lodówki. Po ok. 2 godzinach wyciągamy i ostrym nożem kroimy na batoniki. Zajadamy! Smacznego!
BIAŁA WARSTWA : Roztapiamy masło , miód i białą czekoladę w kąpieli wodnej. Ja używam TEJ - doskonale się topi i doskonale smakuje! logo W tym czasie ryż delikatnie prażymy na patelni, a następnie wsypujemy do roztopionej masy. Dokładnie mieszamy i wlewamy do foremki. Wygładzamy i dociskamy.
CIEMNA WARSTWA : Robimy dokładnie to samo co z warstwą z białej czekolady. Wylewamy do foremki , wygładzamy i wstawiamy do lodówki. Po ok. 2 godzinach wyciągamy i ostrym nożem kroimy na batoniki. Zajadamy! Smacznego!