Sposób przygotowania:
bayerowska pieczen wieprzowa
mieso umyc ,osuszyc i natrzec sola i pieprzem.Skore naciac ostrym nozem w kostke karo.Wloszczyzne obrac,umyc i pokroic w rowno mala kostke.Tluszcz rozpuscic w rondlu i na wolnym ogniu podsmazyc mieso z kazdej strony.Mieso wyjasc z rondla i lekko podsmazyc warzywa.Krotko ustawic na osty ogien ,obsypac pudrem cukrem i skarmelizowac,ale nie przypalic!!!!!!!Podlac szklanka piwa,wlozyc na srodek mieso i piec w piekarniku 1,5 godziny 185°C, Pol szklanki piwa zmieszac z miodem i musztarda i co 20 min przewracajac pieczen zgodnie ze wskazowkami zegara,smarowac ja piwna mieszanka .10 min przed wyjeciem ustawic na gril i spiec skore na chrupiaca . Podawac z knedlami ziemniaczanymi i chlebowymi i surowka z kapusty bialej. Smacznego!!