Pojemsobie

Pojemsobie

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Befsztyk mielony

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nie musi być wołowina, można wykorzystać i wieprzowe.

Befsztyk mielony

Składniki:

Befsztyk mielony

 

Sposób przygotowania:

Befsztyk mielony
Mięso po opłukaniu , zmielić przez maszynkę na grubym sitku. Dodać jajko, posolić i popieprzyć do smaku. Wyrobić na gładką masę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki, usmażyć na maśle lub oleju. Z mięsa uformować duże kotlety, grube na 2 cm, obtoczyć w mące. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia. Zdjąć z patelni i przełożyć na blachę do piekarnika lub na patelni, po uprzednim nałożeniu usmażonej cebuli na kotletach. Na patelni przykryć pokrywką. Dosmażyć przez około 8 min.