Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Bento porzeczkowo-owocowa owsianka w pracy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam owsiankę, jest bardzo zdrowa i smaczna. Po co przygotowywać ją codziennie przed pracą? Wystarczy raz zrobić wiele zestawów które w pracy tylko zalewa się mlekiem.

Bento porzeczkowo-owocowa owsianka w pracy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bento porzeczkowo-owocowa owsianka w pracy

 

Sposób przygotowania:

Bento porzeczkowo-owocowa owsianka w pracy
Przygotowujemy po 5 małych pojemników. Do każdego z nich nasypujemy płatków owsianych. Do trzech słonecznika, do jednego tarte orzechy laskowe, a do ostatniego włoskie. Do jednego ze słoneczkiem dodajemy porzeczki,porwany listek mięty, polewamy syropem klonowym. Do drugiego z borówki. Do trzeciego wiórki. Do pojemników z orzechami dodajemy startej na tarce czekolady. Zamykamy. Te z owocami trzymamy w lodówce. Zabieramy do pracy. Część porzeczek wyjmujemy. Nalewamy mleko. Podgrzewamy w mikrofali. Posypujemy wyjętymi porzeczkami.
Bento porzeczkowo-owocowa owsianka w pracy
Etap 1 - nasypujemy płatki owsiane do pojemników
Bento porzeczkowo-owocowa owsianka w pracy
Etap 2 - dodajemy orzechy i słonecznik
Bento porzeczkowo-owocowa owsianka w pracy
Etap 3 - dodajemy wiórki porzeczki oraz borówkę
Bento porzeczkowo-owocowa owsianka w pracy
Etap 4 - część porzeczek wyjmujemy, a płatki polewamy mlekiem.