Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Berlinki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

taki inny sposób na podanie czegoś znanego

Berlinki w cieście francuskim

Składniki:

Berlinki w cieście francuskim

 

  • 8 parówek berlinek
  • 8 plastrów żółtego sera ostrego
  • kilka łyżek sosu do spaghetti
  • gotowe ciasto francuskie
  • keczup lub sos czosnkowy

Sposób przygotowania:

Berlinki w cieście francuskim
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto francuskie podzielić na kwadraty długości parówki ewentualnie trochę krótsze na każdy kawałek. Posmarować sosem do spaghetti(ciasto francuskie jest mdłe i bez smaku) położyć plaster sera na to kładziemy po przekątnej parówki i zakrywamy rogami ciasta by powstał rulonik po prostu jeden róg na drugi i pieczemy aż ciasto nabierze ciemno złotego koloru potem smarujemy keczupem czy sosem i gotowe