Sposób przygotowania:
Beza z frużeliną porzeczkową
Białka ubijam z dodatkiem szczypty soli na sztywno. Dodaję cukier etapami i dalej ubijam. Na końcu dodaję mąkę i dalej ubijam przez chwilę. Białka przekładam do szprycy i wyciskam na papierze do pieczenia w obręczy z bristolu. Średnica 21 cm.Beze piekłam pierwsze 10 minut temp 120 stopni, potem 90 stopni około 3 godzin termoobieg.Kremówkę ubijam z cukrem pudrem na sztywno, pod koniec dodaję fix. Porzeczki przekłada Porzeczki przekładam do garnka, dodaję cukier, wlewam 100 ml wody i gotuję aż porzeczki zrobią się miękkie.Mąkę przesypuje do kubka, wlewam 3 łyżki zimnej wody, rozpuszczoną dodaję do porzeczek i i chwilę gotuje frużelinę Na blat bezowy wyciskam szprycą śmietanę, polewam frużeliną wystudzoną, dodaję porzeczki.
lukrowanepierniczki