mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Beza z frużeliną porzeczkową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Porzeczki kwaskowe i frużelina mało słodka przełamuje smak słodkiej bezy. Polecam zrobić więcej frużeliny bo szybo znika.

Beza z frużeliną porzeczkową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Beza z frużeliną porzeczkową

 

 

 

 

 

 

  • melisa

 

Sposób przygotowania:

Beza z frużeliną porzeczkową
Białka ubijam z dodatkiem szczypty soli na sztywno. Dodaję cukier etapami i dalej ubijam. Na końcu dodaję mąkę i dalej ubijam przez chwilę. Białka przekładam do szprycy i wyciskam na papierze do pieczenia w obręczy z bristolu. Średnica 21 cm.Beze piekłam pierwsze 10 minut temp 120 stopni, potem 90 stopni około 3 godzin termoobieg.Kremówkę ubijam z cukrem pudrem na sztywno, pod koniec dodaję fix. Porzeczki przekłada Porzeczki przekładam do garnka, dodaję cukier, wlewam 100 ml wody i gotuję aż porzeczki zrobią się miękkie.Mąkę przesypuje do kubka, wlewam 3 łyżki zimnej wody, rozpuszczoną dodaję do porzeczek i i chwilę gotuje frużelinę Na blat bezowy wyciskam szprycą śmietanę, polewam frużeliną wystudzoną, dodaję porzeczki.
Beza z frużeliną porzeczkową
Białka ubite i wyciśnięte szprycą w obręczy
Beza z frużeliną porzeczkową
Tpodkład bezowy upieczony gotowy do przełożenia
Beza z frużeliną porzeczkową
Porzeczki podsmażone i dodana mąka ziemniaczana
Beza z frużeliną porzeczkową
śmietana kremówka ubita i wyciśnięta szprycą

Tagi:

beza bezy