Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 499]

Bezglutenowe ciasto jogurtowe z jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, pachnące migdałami ciasto jogurtowe bez glutenu. Pięknie rośnie, jest miękkie i puszyste. Jabłka można zastąpić innymi sezonowymi owocami np. truskawkami, borówkami czy śliwkami.

Bezglutenowe ciasto jogurtowe z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bezglutenowe ciasto jogurtowe z jabłkami

Ciasto:

Owoce:

Kruszonka:

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe ciasto jogurtowe z jabłkami

Przygotowanie ciasta:

Bezglutenowe ciasto jogurtowe z jabłkami
Wszystkie składniki na ciasto w dwóch osobnych miskach

Wszystkie mąki dokładnie wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia. W osobnej misce wymieszać dokładnie jajka, cukier migdałowy, cukier biały i jogurt. Dodać mieszankę z mąki, wymieszać na gładką i jednolitą masę bez grudek.

Przygotowanie ciasta do upieczenia:

Bezglutenowe ciasto jogurtowe z jabłkami
Ciasto z jabłkami w tortownicy przed upieczeniem

Przelać do tortownicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ułożyć na wierzchu plasterki jabłek. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.

Pieczenie:

Bezglutenowe ciasto jogurtowe z jabłkami
Gotowa kruszonka przed posypaniem nią ciasta

Z podanych składników ręcznie zagnieść drobną kruszonkę. Posypać ciasto. Wstawić je do piekarnika i piec 45 minut. Życzę smacznego!