Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami trzywarstwowe
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i margarynę.
Posiekać nożem i dodać jajka, śmietanę, wymieszać i wyrobić ciasto.
Podzielić na trzy części i włożyć do lodówki na godzinę. Wyjąć i rozwałkować, przełożyć na blaszki i piec w 180 -190 stopniach około 20 minut na złoty kolor.Blaszka 24 na 38.
Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce, przełożyć do rondla z grubym dnem i prażyć mieszając cały czas wsypać cukier i chwilę jeszcze smażyć. Zdjąć z ognia i wsypać suche galaretki cytrynowe, mieszać aż się rozpuszczą galaretki. Ciepłą masą jabłkową przekładać upieczone blaty.
Po wierzchu posypać cukrem pudrem i pozostawić w chłodzie.
Posiekać nożem i dodać jajka, śmietanę, wymieszać i wyrobić ciasto.
Podzielić na trzy części i włożyć do lodówki na godzinę. Wyjąć i rozwałkować, przełożyć na blaszki i piec w 180 -190 stopniach około 20 minut na złoty kolor.Blaszka 24 na 38.
Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce, przełożyć do rondla z grubym dnem i prażyć mieszając cały czas wsypać cukier i chwilę jeszcze smażyć. Zdjąć z ognia i wsypać suche galaretki cytrynowe, mieszać aż się rozpuszczą galaretki. Ciepłą masą jabłkową przekładać upieczone blaty.
Po wierzchu posypać cukrem pudrem i pozostawić w chłodzie.